Subiectele care au generat dezbateri aprinse au fost încheierea Parteneriatului privind gestionarea adăpostului pentru câinii fără stăpân cu Asociația „Prietenii animalelor” din Sighet și alegerea reprezentaților Consiliului local în Consiliile de administrație ale instituțiilor de învățământ din municipiu.

Discuțiile aprinse au pornit de la oportunitatea încheierii unui astfel de parteneriat. Consilierii liberali au considerat că serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân din subordinea Urbana este funcțional, în timp ce consilierii PSD și ai PMP au arătat că Asociația „Prietenii animalelor” va aduce un plus prin serviciile de tratament și sterilizare oferite și că nu solicită niciun ban public, activitățile efectuându-se pe bază de voluntariat.

După lungi dezbateri, proiectul a fost supus la vot și a fost aprobat.

Tot în ședința de CL s-a luat act de demisia consilierului liberal Dan Petrovay din Consiliu, locul rămânând vacant. Liberalii au solicitat ca validarea următoarei persoane aflată pe lista de consilieri ai PNL, dr. Kraus Petru, să fie amânată pentru ședința următoare, acesta fiind plecat din localitate.

Alte puncte aflate pe ordinea de zi au vizat diverse lucrări cadastrale și virări de credite, în special pentru instituțiile de învățământ, având în vedere că școala începe în mai puțin de două săptămâni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și