Un proiect de hotărâre vizează modificarea organigramei și a statului de funcții aferente Muzeului Maramureșan Sighet. Conducerea Muzeului solicită Consiliului local transformarea unui post de muzeograf (vacant) în unul de conservator la Muzeul Satului, post care urmează a fi scos la concurs;

Două proiecte de hotărâre privesc efectuarea unor operațiuni de cadastru (str. Mihai Viteazu nr. 36 și cart. Al. Ivasuc bl. 1). Prin aceste proiecte se aduc actele la zi la aceste două imobile din punct de vedere cadastral.

Un proiect de hotărâre vizează cesionarea către senatorul Dan Ivan (USR) pe perioada mandatului a contractului de închiriere existent între USR Sighetu Marmației și Primărie. Astfel, senatorul va deschide un birou parlamentar în Sighet și va putea prelua toate cheltuielile aferente cu sediul partidului pe cabinetul parlamentar.

Un alt proiect de hotărâre vizează constituirea Comisiei care va evalua din punct de vedere tehnic proiectele depuse pe bugeterea participativă. Din Comisie urmează să facă parte șase specialiști din Primărie și un număr de șapte consilieri locali.

Ultimul proiect pe ordinea de zi vizează aprobarea Regulamentului pentru stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local pentru unitățile de cult aflate pe raza municipiului Sighet. Acest ultim proiect s-a aflat și în dezbatere publică.

Ședințele de Consiliu local sunt publice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și