În cadrul ședinței, primarul Ovidiu Nemeș a expus Consiliului Local motivele pentru care recomandă atribuirea titlului de Cetățean de Onoare.

În onoarea domnilor Szabo Istvan și Todea Dorel, au luat cuvântul academicianul Ioan Munteanu, prieten apropiat al domnului Szabo Istvan și profesorul doctor Mihai Dăncuș, cetățean de onoare al municipiului Sighetu Marmației.

Redactor coordonator la Radio România Sighet, Dorel Todea a împlinit 45 de ani de activitate în slujba comunității sighetene. Este inițiatorul și organizatorul celor mai importante evenimente culturale din Sighetu Marmației: Festivalul datinilor de iarnă, Festivalul național de poezie, care ulterior a devenit manifestare cu caracter internațional, Săptămâna tineretului, Festivalul Primăverii și multe altele.

Pentru întreaga activitate a fost distins cu numeroase diplome: de onoare, de excelență, de merit, acordate de instituții locale, județene sau centrale.

În încheierea festivității, primarul Ovidiu Nemeș a înmânat noilor cetățeni de onoare cheia orașului, diploma de CETĂȚEAN DE ONOARE și o medalie cu sigla orașului.

Citește și

Comentarii