Numai că actuala conducere a Inspectoratului Județean de Poliție al județului Maramureș are alte planuri cu acest sediu, intenția fiind aceea de a-l demola cu totul“.

“După cum se știe, la Serviciul Rutier Maramureș, în curtea aceea, funcționează două instituții ale Inspectoratului de Poliție Maramureș. Pe de o parte avem Serviciul Rutier Maramureș, care funcționează în imobilul cel mai mare, cel de la drum, iar pe de altă parte Biroul Rutier Baia Mare. Vom începe reabilitarea clădirii din spate, cea a Biroului Rutier al municipiului Baia Mare, reabilitarea urmand a se face în cadrul aceluiași proiect pe bani europeni prin care se va face și modernizarea Poliției Baia Mare, care se referă la alocarea sumei de 472.000 euro”, a declarat șeful IPJ Maramureș, Liviu Constantin Grozavu.

Acesta a mai precizat că în ceea ce privește sediul Serviciului Poliției Rutiere există semnale, inclusiv în materie tehnică, probate prin expertiză, că această clădire nu mai îndeplinește condițiile de siguranță, prin urmare se recomandă lucrări de consolidare a acesteia, respectiv de aducere a ei la standarde de siguranță.

“Am promovat recent către conducerea Inspectoratului General al Poliției Romane un material deosebit de elaborat, prin care vom solicita includerea acestui sediu în planurile de investiții viitoare ale Poliției Romane. Noi practice vizăm demolarea acelei construcții și edificarea uneia noi și asta deoarece noi apreciem că edificarea unei noi construcții este o variantă mai bună inclusiv din punct de vedere economic”, a adăugat șeful Inspectoratului de Poliție Maramureș, Liviu Grozavu.

Odată demarcate lucrările de demolare a actualei clădiri a Serviciului Rutier Maramureș, întreaga activitate a polițiștilor rutieri de acolo se va face în altă parte. Conducerea IPJ Maramureș a vorbit despre un spațiu în legătură cu care se va încheia un contract cu Primăria Baia Mare și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș.

“Spațiul la care facem referire este situat în vecinătatea Liceului nr. 1 Baia Mare, spațiul este pregătit, el corespunde exigențelor noastre. Există o intrare separată, astfel încât publicul va avea acces separat. Toate serviciile acestea vor fi mutate acolo temporar”, a concluzionat șeful IPJ Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și