Totul s-ar fi întâmplat după ce în 26 noiembrie 2022 poliţiştii din Bârsana au descoperit în podul unei case părăsite peste 5.500 de pachete de ţigări de contrabandă. La momentul respectiv cazul ar fost arhimediatizat în presa locală şi naţională.

Baxurile cu ţigările de contrabandă confiscate au ajuns în camera de corpuri delicte a IPJ Maramureş. Aici şi-au dat seama poliţiştii că în pachete în locul ţigaretelor era de fapt rumeguş. S-a deschis un alt dosar penal şi aşa ancheta i-a condus spre şefa postului de poliţie din Bârsana. Femeia a fost audiată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti, unde poliţista ar fi recunoscut că ea este cea care a scos ţigările din pachete şi a pus rumeguş în locul lor.

În cursul zilei de ieri criminaliştii din cadrul IPJ Maramureş s-au deplasat la sediul poliţiei din Dragomireşti, unde în urma verificărilor ar fi descoperit inclusiv folia de culoare neagră cu care erau înfăşurate baxurile cu ţigări de contrabandă.

Legat de șefa de post din Bârsana, despre aceasta există suspiciuni că ar fi în relații apropiate de câțiva ani cu diverse grupări de contrabandiști din județ. Nu înțelegem de ce abia acum a fost prinsă.

Deocamdată Poliţia Română nu a ieşit cu un punct de vedere oficial referitor la acest grav incident petrecut în propria lor ogradă.

ACTUALIZARE

AVOCAT: ”Nu ni s-a transmis că am avea o calitate în dosar”

Avocat Geanina Cuc, reprezentul agentul de poliție ne-a contactat telefonic pentru a ne informa că din punctul clientei domniei sale informațiile prezentate de noi nu ar fi întocmai corecte, informează site-ul vasiledale.ro

”Doresc să facem mai multe precizări. Clienta mea nu a fost audiată în acest dosar până în acest moment. Nu ni s-a adus la cunoștiință că am avea o calitate în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești. Noi nu negăm existența acestui dosar deschis IN REM și nu împotriva unei persoane. Este posibil să fi fost audiate mai multe persoane, dar clienta mea nu a fost audiată. Clienta mea este la serviciu și în acest moment. Știm că este un control intern al IPJ Maramureș, dar nici în acest caz clienta mea nu a fost audiată”.

Ce spune IPJ Maramureș

”La Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș nu se află în lucru niciun dosar penal cu privire la șeful de post de la Postul de Poliție Comunal Bârsana. S-a demarat o anchetă internă în acest caz” ne-a transmis biroul de presă al IPJ Maramureș, precizează site-ul vasiledale.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și