Decizia lui Ulici vine la puțină vreme după ce Curtea Constituțională a decis că eliminarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA de către ministrul Justiției este constituțională și trebuie pusă în practică de președintele României. De asemenea, Ulici a fost acuzat recent că a acceptat primirea unui premiu din partea unor politicieni PSD (prefectul Vasile Moldovan și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care este și președinte PSD la nivel județean și vicepreședinte la nivel național), procurorul primind în cadrul unei gale organizate de șeful PSD Maramureș diploma “Cinstea Maramureșului”.

Ulici activează în DNA din 12 aprilie 2011, în urma unei numiri în cadrul DNA – Serviciul Teritorial Cluj, iar din 7 noiembrie 2011 a fost repartizat la Biroul Teritorial Baia Mare. Numirea sa (prin delegare) în postul de șef al al DNA – Biroul Baia Mare a fost semnată de Kovesi, pe atunci procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la propunerea lui Daniel Morar, pe atunci șeful DNA.

Ioan Ulici are o vechime în funcția de procuror și judecător de 23 ani (din care 20 ani ca procuror). Pe parcursul carierei, Ulici a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, judecător la Judecătoria Sighetu Marmației, procuror la parchetele de pe lânga judecătoriile Baia Mare și Vișeu de Sus, Tribunalul Maramureș și DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș.

Vineri, 8 iunie 2018, ora 20:00. Ioan Ulici a cerut oficial Consiliului Superior al Magistraturii să îi aprobe cererea prin care își încetează activitatea la DNA – Baia Mare și se întoarce la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și