Poliţiştii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, folosind semnalele acustice și luminoase regulamentare, însă conducătorul auto a mărit viteza de deplasare. La aproximativ un kilometru distanţă, autoturismul a fost oprit, iar poliţiştii au imobilizat prin încătuşare bărbatul de 62 de ani aflat la volan.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, dar acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la Centrul Medical de Permanență Seini, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul pe care acesta l-a condus este neînmatriculat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehiul fără a poseda permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat, și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și