Federațiile din domeniul sanitar solicitaseră anterior Ministerului Muncii creșterea salariilor și pentru personalul din domeniul asistenței sociale, odată cu majorarea de 25% acordată medicilor începând de la 1 octombrie.

Senatorii au reușit să introducă majorarea salariilor și pentru asistenții sociali chiar în ziua în care ordonanța de urgență a Guvernului ar fi avut, oricum, termenul de adoptare tacită. Dacă nu ar fi fost dezbătută, ordonanța urma să fie trimisă spre dezbatere la Camera Deputaților fără amendamentul destinat asistenților sociali.

Guvernul a aprobat la finele lui august o ordonanță de urgență prin care personalul din sistemul public sanitar va beneficia de o majorare cu 25% a salariului brut sau a soldei lunare brute, începând cu 1 octombrie 2015, raportat la nivelul din luna septembrie.

Cu același procent a fost majorat cuantumul sporurilor pentru condiții de muncă, al sporului de ture, al sporului de noapte, al tarifului orar pentru orele de gardă și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut sau solda lunară brută.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și