”În România s-a dezvoltat o adevărată piață neagră a medicamentelor pentru Covid: antivirale aduse din Ucraina și Rusia sunt vândute la tarabe, în mai multe piețe din țară, inclusiv în Sighetu Marmației, așa cum au prezentat într-un reportaj cu camera ascunsă reporterii Observator.

Pentru că nu găsesc medicamentele în farmacii, la fel ca în celelalte țări europene, disperați, oamenii le cumpără din piață, deși sunt ținute în condiții improprii și nu se știe dacă sunt originale sau contrafăcute. Este inadmisibil ca România să nu pună la dispoziția bolnavilor tratamentul pentru Covid în farmaciile cu circuit deschis, deși specialiștii arată că, administrat din primele zile, acesta reduce substanțial riscul de agravare a bolii.

Fără medicamente, oamenii ajung în spital când, de cele mai multe ori este prea târziu. Această politică criminală trebuie să înceteze! Este inadmisibil ca România să nu aibă medicamente sau să le importe, când există un producător – Terapia, care le poate produce la Cluj, dar nu a primit cerere!

Câți oameni mai trebuie să moară ca să se trezească guvernanții?”, a spus Senatorul de Maramureș SORIN VLAȘIN.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și