Pentru a afla răspunsul la această întrebare am invitat în repetate rânduri la Economică din Senat conducerea termocentralei Paroșeni. Iar dacă întâlnirea nu a fost posibilă la București, ieri, împreună cu colegii mei, senatorii PSD din Comisia Economică a Senatului: Radu Oprea, Daniel Zamfir și senatorul Cristian Resmeriță din Comisia de Energie a Senatului, am participat la discuții cu reprezentanții conducerii și ai sindicatelor Paroșeni. Am înțeles că lipsa de cărbune este cauza pentru care termocentrala nu funcționează 7 zile din 7, astfel că, împreună cu colegii mei, am vrut să vedem la fața locului situația de la Mina Livezeni.

Această mină ar putea asigura funcționarea termocentralei Paroșeni, dacă s-ar efectua o investiție în tehnologie de circa 17-20 de milioane de Euro.

Iar dacă Livezeni ar asigura cărbune pt termocentrala Paroșeni, și celelalte 3 mine din Valea Jiului pot fi rentabilizate și pot să facă profit, cererea de cărbune fiind foarte mare, mai ales în Polonia. Efectele benefice ar fi în lanț: locuri de muncă, energie ieftină, creștere economică pe orizontală.

Am aflat că, în momentul în care termocentrala Paroșeni a intrat pe piața energiei, prețul energiei a scăzut cu 200 de lei! Cât ar scădea dacă termocentrala ar funcționa 7 zile din 7?

”Întrebarea nu trebuie să rămână retorică. Putem produce energie ieftină în România!”, spune Senatorul de Maramureș Sorin Vlaşin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și