Parlamentarii PNL-USR-UDMR din Comisiile de Sănătate și Juridică ale Senatului au impus, printr-un abuz, obligativitatea certificatului verde pentru toți angajații din instituțiile de stat, inclusiv pentru medici, asistenți, profesori, polițiști, pompieri, judecători, funcționarii publici!

Cei nevaccinați vor trebui să suporte din buzunarul lor testele periodice, costisitoare sau vor fi suspendați din funcție! PSD a votat împotriva acestei aberații deoarece, în condițiile în care 50% din personalul angajat la stat nu are un astfel de certificat, această inițiativă va avea un efect devastator asupra țării, aruncând în haos întregului aparat de stat. Acum, singura șansă de îndreptare a situației este votul din plenul Senatului!

Sperăm că PNL-USR-UDMR să înțeleagă, măcar în al doisprezecelea ceas că nu aceasta este soluția! Altfel, ne putem aștepta la boicot și proteste masive!

PSD nu va participa la această mascaradă, comisia fiind convocată nestatutar. În plus, nu ne permitem ca, în plin război pandemic, să pierdem cadrele medicale care nu pot sau nu vor să se vaccineze.

Însă, acesta este doar primul lor pas spre vaccinarea obligatorie a angajaților. PSD nu va vota această măsură discriminatorie! Susținem alte soluții eficiente pentru a opri pandemia: testarea masivă și gratuită a tuturor românilor precum și asigurarea accesului la medicamentele pentru tratarea COVID, în baza unei simple rețete eliberate de medicul de familie.

”Am votat astăzi împotriva proiectului de lege 454/2021 care prevedea obligativitatea certificatului verde COVID-19 pentru păstrarea tuturor locurilor de muncă în sectorul public precum și, parțial, în sectorul privat! Din fericire, proiectul de lege a fost respins de Senat și urmează să fie dezbătut la Camera Deputaților, care e cameră decizională. Sper ca și deputații să respingă acest proiect abuziv și discriminatoriu, care ar arunca instituțiile publice în haos!

Există soluții eficiente pentru oprirea pandemiei, iar testarea masivă și gratuită a românilor este prima dintre ele! Iar accesul la medicație pentru bolnavii Covid este de asemenea, esențială!”


Sorin Vlașin,
Senator PSD de Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet