”Au fost schimbaţi 19 preşedinţi de organizaţii şi numiţi preşedinţi interimari, totul în funcţie de rezultat. Având în vedere că partidul a fost nou – e un partid care a participat prima dată la alegeri legislative – pragul de menţinere a conducerii a fost 5%, adică pragul dat în legislaţia electorală. Toţi preşedinţii de la organizaţiile care au obţinut sub 5% au fost schimbaţi astăzi. În foarte multe organizaţii am trimis parlamentari care să preia organizaţia, nu ca să rămână acolo, ci ca să organizeze alegerile. Preşedinţii care azi predau funcţia către interimari au la rându-le dreptul să candideze”, a declarat Traian Băsescu.

Pragul de 5% nu a fost aplicat în Covasna, Harghita sau în Satu Mare. S-a avut în vedere că este un procent de populaţie maghiară care afectează puternic rezultatul partidelor româneşti. Congresul va fi probabil în toamnă. Acum declanşăm un proces de alegeri în oraganizaţiile judeţene”, a precizat liderul PMP.

Întrebat dacă se poartă discuţii despre persoanele care ar urma să preia funcţia sa, președintele Traian Băsescu a spus că acest lucru e greu de făcut. ”Funcţia mea e greu de preluat, dar asta sperăm, ca alegerile să ne dea nişte oameni politici noi pe care săi descoperim în teritoriu. Nu, să nu vă aşteptaţi să mai fac ce am făcut în PDL când l-am luat pe Boc şi am spus: acesta e preşedintele. Să nu vă aşteptaţi la asta”.

Noii președinți interimari numiți de Colegiul Național

Botoşani – deputat Petru Movilă
Cluj – senator Cristian Lungu
Giurgiu – deputat Valeriu Steriu
Hunedoara – deputat Ioan Tăbugan
Ialomiţa – senator Gabi Ionaşcu
Iaşi – deputat Petru Movilă
Mehedinţi – Cătălin Voinea
Neamţ – deputat Corneliu Bichineţ
Olt – Ion Toma
Satu Mare – senator Iustin Talpoş
Sibiu – deputat Robert Turcescu
Suceava – deputat Eugen Tomac
Teleorman – Nicolae Stan
Vâlcea – Cătălin Bulf
Timiş – Radu Şumălan
Călăraşi – deputat Cristian Sefer
Sectorul 2 – Cătălin Militaru
Diaspora – Cristian Diaconescu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și