Astfel, senatorii au aprobat, cu 72 de voturi pentru și 62 de voturi împotrivă, raportul Comisiei juridice de admitere a solicitării PÎCCJ privind declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul senatorului PSD Ecaterina Andronescu.

Votul a fost secret, cu bile. Numărul total al votanților a fost de 135. Un vot a fost anulat.

"Senatul cere urmărirea penală a doamnei Andronescu Ecaterina, ministru al Educației și Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 — 19 iunie 2013, ministrul Educației, Cercetării și Inovării în perioada 22 decembrie 2008 — 1 octombrie 2009, în prezent membru al Senatului României, pentru faptele care fac obiectul Dosarului nr. 187/P/2013 al DNA — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție", se arată în proiectul de hotărâre anexat raportului Comisiei juridice a Senatului.

Faptele pentru care este vizată Ecaterina Andronescu se referă la abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru.

În timpul dezbaterilor din plen, Andronescu a susținut că acuzațiile care i se aduc sunt nedrepte.

"Aș vrea să reiterez faptul că niciodată nu am cerut, nu am condiționat și nu am luat nimic de la nimeni. Nu sunt între oamenii corupți din această țară și vreau să dovedesc în Justiție aceste lucruri. Vreau să mă credeți că am trecut în această lună prin cea mai neagră perioadă a vieții mele, probabil pentru că răul cel mai mare a fost deja făcut și este greu de presupus că voi putea în anii care mi-au mai rămas din viață să pot să șterg această acuzație îngrozitor de incorectă și nedreaptă", a spus ea.

Andronescu i-a rugat pe colegii săi din Senat să nu își piardă încrederea în onestitatea sa care este singura sa "avere".

"Mulțumesc pentru vot tuturor senatorilor și îi asigur că mă voi bate pentru a-mi dovedi nevinovăția în Justiție și vă rog să nu vă pierdeți încrederea în onestitatea mea. Este singura mea avere", a spus Andronescu, după aflarea rezultatului votului.

De asemenea, senatorii au votat, cu 77 de voturi pentru, 51 de voturi împotrivă și un vot anulat raportul Comisiei juridice de admitere a solicitării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) privind declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul senatorului Șerban Mihăilescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet