Pe lângă sentinţa uşoară, milionarul nu va mai avea voie să urce la volan timp de doi ani şi va trebuie să achite 330.000 de euro familiei victimei.

Şoferul s-a urcat cu Jaguarul peste tânărul de 33 de ani
Reamintim că în 25 iunie 2019, un tânăr de 33 de ani din Floreşti a murit, după ce un şofer a trecut cu maşina peste el pe o trecere de pietoni dn Cluj.

La volanul unui Jaguar F Pace, SUV de lux în valoare de câteva zeci de mii de euro, Daniel Dumitraş l-a lovit în plin şi l-a strivit sub roţi.

Şoferul se afla cu maşina la 2 metri de bărbatul care traversa pe trecerea de pietoni, regulamentar. Dumitraş a lovit victima virând stânga pe contrasens, peste linia dublă continuă.

Accidentul mortal, care a avut loc la ieșire din parcarea unui imobil de pe strada Câmpul Pâinii a fost surprins de camerele de supraveghere.

În imaginile filmate de camerele de supraveghere se vede cum tânărul de 33 de ani este lovit şi apoi strivit sub greutatea bolidului de lux.

A fost necesară intervenţia cu instrumente specifice de ridicare a maşinii şi recuperare a victimei de sub autoturism.

Imediat, echipajul de terapie intensivă SMURD a început manevrele de resuscitare. Din păcate, însă, după o oră, medicii au fost nevoiţi să declare decesul.

Tânărul era tatăl unui băiețel, care avea doar câteva luni în momentul producerii accidentului.

"A simțit o uşoară vibrație a maşinii şi imediat a văzut că o persoană din partea stângă a început să urle"

În motivarea sentinţei Judecătoriei Cluj este prezentată mărturia lui Dumitraş: "A recunoscut săvârşirea faptei şi a descris împrejurările în care a avut loc, declaraţia sa coroborându-se cu celelalte mijloace de probă existente la dosarul cauzei.

Acesta a precizat că în momentul în care a efectuat virajul la stânga pentru a ieşi cu autoturismul marca Jaguar din parcarea restaurantului Coratim nu a observat pietonii care erau angajaţi în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni, a simţit doar o uşoară vibrație a maşinii şi imediat a văzut că o persoană din partea stângă a maşinii a început să urle", conform adevărul.ro.

Milionarul a spus că "la ieşirea din parcarea nu există indicator rutier de obligare dreapta sau stânga, doar marcaj longitudinal simplu continuu care delimitează sensurile de mers, înainte şi după trecerea de pietoni".

Bărbatul mai trebuie să presteze 60 de zile în cadrul Primăriei mun. Cluj-Napoca sau în cadrul Parohiei Ortodoxe Române a "Tuturor Sfinţilor" din Cluj-Napoca.

"Inculpatul era integrat social, implicat în proiecte umanitare"

Judecătorul l-a tratat cu indulgență pe Daniel Dumitraș, pentru că nu avea antecedente penale şi pentru că "inculpatul era integrat social, implicat în proiecte umanitare, căsătorit, copii în întreţinere, precum şi circumstanţele săvârşirii faptei şi normele legale privind circulaţia pe drumurile publice încălcate".

Instanţa a mai reţinut că "ivirea unor astfel de situaţii sau împrejurări în care, într-un timp foarte scurt, poate fi pusă în pericol sănătatea sau viaţa pietonilor nu este o chestiune imprevizibilă sau foarte puţin probabilă, ţinând¸ într-o anumită măsură, de specificul activităţii de conducere a autovehiculelor".

Vezi mai multe detalii despre accident

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și