"Retragerea armelor grele a fost încheiată în prezența observatorilor OSCE. Armata ucraineană își retrage, de asemenea, armele sale grele, dar nu a informat centrul de coordonare asupra cantităților armamentului (retras) și a locurilor în care acesta a fost depozitat", a afirmat Basurin, conform aceleiași agenții.

RIA Novosti scrie că și regiunea Lugansk și-a anunțat intenția de a încheia retragerea armelor sale grele, conform acordurilor de la Minsk din 12 februarie.

Retragerea armamentului greu din zona de conflict constituie a doua etapă esențială din acordurile de la Minsk, după ce la 15 februarie a intrat în vigoare un regim de încetare a focului, regim ce pare a fi în general respectat, armata ucraineană confirmând duminică, potrivit AFP, menținerea unei acalmii pe teren.

Șeful misiunii OSCE în estul Ucrainei, Ertugrul Apakan, declara însă vineri, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, că îi lipsesc elemente pentru a verifica retragerea armelor grele anunțată de cele două părți implicate în conflict.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și