Incendiul la fabrica de bere Doneţk din cartierul Kalininski al oraşului a fost declanşat de tiruri ale artileriei ucrainene. Gazul toxic s-a răspândit şi a afectat o suprafaţă de 2 kilometri, a declarat miercuri apărarea teritorială a separatiştilor din Doneţk.

Populaţiei i s-a cerut să stea în casă şi să închidă ferestrele.

Amoniacul - cunoscut pentru mirosul înţepător - este folosit ca agent de răcire în fabricarea berii.

Ministerul pentru situaţii de urgenţă din autoproclamata Republică Populară Doneţk, susţinută de Rusia, a declarat că un obuz a lovit o linie de amoniac noaptea târziu, declanşând un incendiu. Imaginile Reuters de la faţa locului arată flăcări care luminează cerul deasupra unei părţi a oraşului, precum şi pompieri care poartă măşti. Într-o poză pare să se vadă un cadavru întins pe pământ.

Trei civili au fost ucişi miercuri în Doneţk în urma bombardamentelor ucrainene, potrivit separatiştilor. Informaţiile nu pot fi verificate independent, notează DPA, citată de Agerpres.

Lupte grele au loc frecvent în jurul Doneţkului, cel mai mare oraş din regiunea Donbas în estul Ucrainei, situat la doar câţiva kilometri distanţă de ceea ce a fost principala linie de front între trupele ucrainene şi separatiştii susţinuţi de ruşi din 2014.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și