Apelul său vine pe fondula acuzațiilor Occidentului că Rusia a încălcat dreptul internațional prin invazia sa în Ucraina. Liderii Uniunii Europene au cerut Moscovei să respecte ordinul Curții Internaționale de Justiție prin care i se cere Kremlinului să se retragă din Ucraina, scrie Reuters.

Serghei Lavrov a făcut o serie de declaraţii în cadrul unei întâlniri cu omologul său vietnamez, Bui Thanh Son, miercuri, la Hanoi.

”Vietnamul este un partener-cheie (al Rusiei) în ASEAN... iar relaţiile celor două ţări se bazează pe istorie şi pe lupta lor comună pentru dreptate”, a declarat Lavrov în cadrul întâlnirii, referindu-se la Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est.

Vietnamul nu a condamnat până acum războiul din Ucraina

Vietnamul şi Rusia au legături strânse care datează din epoca sovietică, iar Hanoiul nu a condamnat până acum războiul Rusiei în Ucraina. Vizita lui Lavrov la Hanoi are loc în momentul în care cele două naţiuni marchează cea de-a zecea aniversare a ”parteneriatului lor strategic cuprinzător”.

Şeful diplomaţiei ruse urmează să plece în Indonezia pentru a participa la o reuniune a miniştrilor de Externe ai G20 în cursul acestei săptămâni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și