„Începeți cu retragerea trupelor și luați toate măsurile pentru a asigura transferul în siguranță al personalului, armelor și echipamentelor peste râul Nipru”, a declarat comandantul Grupului Comun al Forțelor Ruse din zona NMD, Serghei Surovikin, care anterior a raportat șefului departamentului de apărare despre situația din Herson, scrie agenția de presă din Rusia TASS.

Ministrul apărării din Rusia, Serghei Şoigu a fost de acord cu propunerea comandantului lui Serghei Surovikin de a organiza apărarea în regiunea Herson pe malul stâng al Niprului, scrie Ria.ru.

Totodată, Surovikin a precizat că „manevrele trupelor se vor efectua în viitorul apropiat, formațiuni și unități vor ocupa linii și poziții defensive pregătite pe malul stâng al Niprului”.

Regiunea Herson a fost integrată în Federația Rusă prin decretul lui Vladimir Putin, în urma referendumurilor falsificate de la finalul lunii septembrie. Herson a fost primul și cel mai important oraș cucerit de ruși după invazia din 24 februarie. Renunțarea la capul de pod din dreapta Niprului închide posibilitatea avansării spre Nikolaev și Odesa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și