Din informațiile oficiale pe care le deținem, știm cu certitudine că Spitalul municipal Sighet a fost amendat în mod repetat de mai multe organe de control în doar ultimele patru luni:

1) Amendă aplicată Spitalului de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș în cuantum de 10.000 lei, ca urmare a numeroase deficiențe descoperite și neremediate de către unitatea medicală în luni de zile: lipsa biocidelor și antisepticelor din mai multe săli de tratament, neigienizarea în mai multe secții și spații medicale (aidcă mizerie de nedescris) etc.

Articolul original legat de lipsa biocidelor din Spitalul municipal Sighet poate fi citit la linkul de mai jos:

http://www.sighet247.ro/s/document-oficial-management-dezastruos-practicat-de-alexandru-oros-dsp-a-amendat-spitalul-municipal-sighet-cu-10000-lei-pentru-ca-nu-a-utilizat-biocide-deloc-nici-macar-hexi-pharma/

Alexandru Oros a dispus plata amenzii către DSP, fapt ce automat înseamnă recunoașterea nepăsării de care dânsul a dat dovadă, punând în pericol sănătatea și viața pacienților. Posibil că domnia sa era prea ocupat să converseze pe FaceBOOK cu o frumoasă doamnă consilier PNL-istă în timpul serviciului, fapt ce l-a împiedicat să vadă în ce hal a reușit să aducă Spitalul.

Spitalul municipal Sighet are în cadrul său un personal medical în mare parte de excepție, care însă din păcate nu își poate practica meseria în condiții omenești din cauza lipsurilor cauzate de către managementul defectuos practicat de către un „manager” ce nu are nicio legătură cu medicina, de meserie jurist făcut la „Spiru Harem” în a doua tinerețe.

2) În data de 08.02.2016 Serviciul județean Maramureș al Arhivelor Naționale a aplicat o amendă în cuantum de 3.000 lei „pentru condiții necorespunzătoare de păstrare a documentelor” (vezi Facsimil 1 mai jos).

Amenda a fost achitată în „termenul legal” așa cum se specifică în adresa nr 760 - R primită de Sighet 247 din partea Arhivelor Naționale - Serviciul județean Maramureș. Din nou, marele „manager” Alexandru Oros, impasibil așa cum îl știm, să nu zicem de-a dreptul mutos, s-a dat învins, recunoscându-și incompetența și plătind amenda, fără să o conteste. Din păcate, amenda nu o plătește domnul Oros ci o plătim noi, sighetenii, din taxele și impozitele pe care le achităm, se pare, ca proștii. Corect ar fi ca aceste amenzi să le suporte managerul Spitalului împreună cu cei care se fac vinovați de încălcarea legii.

Surse din interiorul Spitalului au declarat sub protecția anonimatului pentru Sighet 247 că întreaga arhivă a Spitalului s-a mutat în mare grabă la începutul acestui an din clădirea în care se află Compartimentul de Primiri Urgențe într-un beci INUNDAT din clădirea policlinicii.

Ne punem întrebarea: Ce scop poți avea ca să muți arhiva Spitalului într-un beci inundat? Ce alt scop poate exista decât a distruge intenționat arhiva, știind că mandatul tău de „manager” se apropie de final?

Dacă răspunsul la această întrebare este afirmativ, atunci singurul scop îl constituie intenția de a distruge deliberat diverse documente pentru a se acoperi urmele eventualelor matrapazlâcuri ce s-ar fi făcut în Spital: posibile achiziții publice dubioase, diverse contracte pe criterii de culoare politică, angajări mai mult sau mai puțin dubioase etc.

Așteptăm un răspuns din partea domnului Alexandru Oros JR (jr = jurist sau junior?) printr-un comunicat de presă redactat de alții, așa cum ne-a obișnuit domnia sa în ultimele zile.

D-le Oros, decât să amenințați că veți acționa în judecată portalul de știri Sighet 247 pentru că publică informații de interes public parvenite redacției pe bază de DOCUMENTE OFICIALE, mai bine v-ați uita în oglindă, v-ați da două palme și v-ați recunoaște incompetența. Și poate, dacă mai aveți o fărâmă de bun simț, v-ați înainta DEMISIA DE ONOARE, câtă v-a mai rămas.

Al Dvs.,

Nicu Iuga jr

FACSIMIL 1 - Adresă Arhivele Naționale prin care se arată că Spitalul municipal Sighet a fost amendat:

Sighet247

Facsimil 2 - Adresă Direcția de Sănătate Publică prin care se arată că în Spitalul municipal Sighet există numeroase deficiențe:

Sighet247

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și