Mesajul GRU pentru militarii ruși care n-au apucat să fugă din Herson

GRU a transmis că știe că principalul grup de trupe rusești s-a retras din Herson, iar cei rămași de izbeliște au fost îndemnați să încerce să scape din oraș deghizându-se în civili. Acest lucru nu va fi posibil, au spus Serviciile ucrainene, căci „Hersonul revine sub controlul Ucrainei, unitățile Forțelor Armate Ucrainene intră în oraș. Rutele de retragere ale invadatorilor ruși se află sub controlul de foc al Armatei Ucrainene”.

„Fiecare soldat rus care opune rezistență va fi distrus. Aveți o singură șansă de a evita moartea – predați-vă imediat”, se arată în comunicatul GRU.

Serviciile de informații militare ucrainene au explicat apoi modalitățile prin care soldații ruși se pot preda: apelând linia telefonică „Vreau să trăiesc”, folosind robotul de chat „Vreau să trăiesc” sau în fața militarilor ucraineni, respectând procedura pentru astfel de cazuri.

Orașul Herson revine sub controlul Ucrainei

Amintim că, vineri, militarii ucraineni au ajuns în centrul orașului Herson, iar drapelul ucrainean a fost arborat de patrioți în Piața Libertății.

S-a întâmplat după o retragere haotică a trupelor rusești. Mulți invadatori s-ar fi înecat în Nipru în timp ce încercau să scape. Asta în contextul în care Antonovsky, podul principal peste fluviu, a fost distrus, mai multe secțiuni prăbușindu-se.

Localnicii din Herson au fost sfătuiți să rămână în case, timp în care militarii eliberatori caută soldații ruși rămași în oraș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și