Asftel, "căderea" suferită de Whatsapp, care potrivit site-ului DownDetector a început la ora 7:38 GMT, "s-ar putea asocia mai degrabă unor probleme tehnice, decât unui atac" de tip hacker, a declarat expertul în securitate informatică și hacking, Deepak Daswani.

Expertul a ținut să precizeze că, "aproape că nu au existat probleme cu atacuri ale hackerilor asupra acestei platforme".

Pe aplicația WhatsApp, mesajele trimise erau vizualizate cu simbolul ceasului și nu erau primite de utilizatori, puțin mai târziu simbolul dispărea și aparent erau trimise, dar totuși nu erau primite de useri.

Serviciul de mesagerie și-a recuperat activitatea în jurul orei 9:15 GMT.

Compania nu s-a pronunțat pe această temă pe conturile sale de rețele de socializare — Facebook și Twitter — și nici nu a furnizat vreo informație în acest sens.

Potrivit unui studiu al companiei tehnologice Adglo, specializată în acest sector, 86 % dintre internauții spanioli cu vârste cuprinse între 16 și 65 de ani utilizează aceste platforme de mesagerie, reprezentând o creștere cu 5 la sută față de anul 2016.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și