Problemele lor se dovedesc a fi însă în unele situații destul de neobișnuite. Așa se face că invaziile de căpușe, ploșnițe sau insecte, dar și decesul unor animale în urma erbicidării și prezentarea la audiență cu bucăți din organele animalelor sunt printre cele mai ciudate sesizări semnalate la Prefectura Maramureş.Pe parcursul anului 2016, la Instituția Prefectului județului Maramureș a fost înregistrat un număr de 517 petiții.

Modalitatea cea mai des întâlnită pentru formularea acestor cereri este fie în scris, fie depuse personal de către cetățeni.

Printre aceste petiții se numără însă și câteva mai puțin obișnuite. Este vorba despre abuzuri asupra animalelor de talie mică, solicitări de reamplasare a unor stații de autobuz și a plantelor decorative, chiar dacă acestea puneau în pericol siguranța cetățenilor, comportamentul necorespunzător al unui elev de gimnaziu, precum și solicitări de revenire la statutul de comune a unor orașe.

„Tratăm cu maximă seriozitate și responsabilitate toate reclamațiile, cererile, sesizările sau propunerile primite, dorind totodată să asigurăm un serviciu public de calitate în beneficiul cetățenilor.

Cele mai frecvente solicitări au fost aspecte legate de probleme de fond funciar, cazuri sociale sau reclamații între vecini”, au arătat reprezentanții Instituției Prefectului județului Maramureș.

Toate petițiile sau solicitările depuse de cetățeni sunt înregistrate la registratura Instituției Prefectului Maramureș.

Citește și

loading...