Cei care se nasc "intersexuali", numiți adesea "hermafrodiți", sunt persoane care, din cauza sexului lor cromozomial, gonadal sau anatomic nu intră în clasificarea stabilită de standardele medicale.

Potrivit unor date americane citate de OMS, intersexualitatea apare la un copil din 2.000, iar anomaliile genitale complexe, care fac dificilă determinarea sexului, la un copil din 4.500 la naștere.

Cu toate acestea, un raport al Consiliului Europei citează estimările cercetătoarei americane Anne Fausto-Sterling, potrivit căreia circa 1,7% din copii se nasc cu caracteristici "intersexuale" care nu permit clasificarea sexului lor în mod clar.

Persoanele intersexuale sunt supuse adesea unui tratament medical și chirurgical ireversibil, adesea la o vârstă foarte tânără, pentru încadrarea lor într-unul dintre cele două sexe, fără ca acestea să își dea consimțământul, a avertizat un raport al Consiliului Europei în luna mai.

Adevăratul hermafroditism, foarte rar, se manifestă printr-o anatomie ambiguă a organelor genitale externe și prin prezența țesutului testicular și ovarian, și este rezultatul unor modificări la nivelul cromozomilor sexuali.

Pseudohermafroditismul feminin se caracterizează prin organe genitale externe virilizate, printr-un scrot gol, dar prin organe genitale interne feminine normale și este legat de expunerea timpurie la androgeni. În forma masculină, el se caracterizează prin testicule rămase în abdomen.

Mai multe țări, printre care Australia (2014), Germania (2013), și Nepalul, au recunoscut un al treilea sex sau gen — denumit uneori și "sex neutru" — care nu este nici masculin, nici feminin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și