La 50 de zile de la trecerea la cele Sfinte a ÎPS Justinian Chira, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române îl vor alege pe cel care îi va succeda în funcţia de episcop al Maramureşului şi Sătmarului.

Vineri, 16 decembrie 2016, la Patriarhie, membrii Sfântului Sinod s-au întrunit în ședință extraordinară, pentru a-l alege pe noul episcop al Maramureșului și Sătmarului.

Evenimentul are loc la Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Pentru scaunul de episcop, joi, 8 decembrie 2016, la Reşedinţa Mitropolitană din Cluj-Napoca, în cadrul unei şedinţe cu înalţii prelaţi din regiune au fost desemnaţi doi candidaţi.

În conformitate cu prevederile din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române privitoare la alegerea de episcop, candidaţii au fost aleşi din lista candidaţilor eligibili transmisă de Cancelaria Sfântului Sinod, la care a fost adăugat, potrivit prevederilor aceluiaşi Statut, numele unui arhimandrit.

După aceste consultări, membrii Sinodului Mitropolitan i-au ales prin vot secret pe Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, şi pe Părintele Arhimandrit Timotei Bel, Stareţul Mănăstirii Scărişoara Nouă şi Exarh al Mănăstirilor din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, candidaţi la scaunul vacant de Episcop al Maramureşului şi Sătmarului.

Numele celor doi candidaţi desemnaţi de Sinodul Mitropolitan au fost prezentate membrilor Adunării Eparhiale extinse a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care s-a întrunit în şedinţă de consultare cu membrii Sinodului Mitropolitan vineri, 9 decembrie 2016, la reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca.

Adunarea Eparhială şi membrii de drept au decis menţinerea celor doi candidaţi şi înaintarea lor Sfântului Sinod, care se întruneşte în şedinţă de lucru, azi, 16 decembrie, la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, pentru a-l alege pe viitorul Episcop al Maramureşului şi Sătmarului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet