Pentru salvamontişti, a fost cea mai grea misiune. Toţi îl ştiau pe Alexandru Crivăţ. Bărbatul era alergător montan, petrecea mult timp în pădure şi cunoştea traseele.

"Noi avem o urmă care merge singură înapoi. Şi mai e urma aia care s-a dus către bârlogul de urs".

Cadavrul sportivului a fost găsit după 11 ore de căutări în zona Limbăşelu, la jumătatea distanţei dintre Azuga şi Predeal. Urmele din zăpadă i-au condus pe salvatori într-o zonă abruptă din Munţii Baiului, cunoscută pentru apariţiile urşilor.

A luat-o la fugă încercând să scape de urs

Andrei Mărgărit- Salvamont Prahova: "Pe un fir de vale, am găsit nişte urme care duceau către un bârlog de urs. Erau urmele făcute de către o singură persoană. Se perinda în jurul urmelor de urs, iar după aceea, se vedea că urmele au început să fugă. Adică erau urme de om care fugea. Paşii foarte mari, urmele de urs în spatele lui. Şi la capătul urmelor, din păcate, am găsit persoană decedată".

Duminică, Alexandru şi-a anunţat tatăl că pleacă pe munte. A început alergarea din Azuga. De la ora 14, familia nu a mai putut să-l contacteze. Seara, tatăl lui i-a anunţat dispariţia. Abia la 24 de ore distanţă a fost găsit.

Andrei Dumitrache, comandantul Detaşamentului de Jandarmi Sinaia: "Par leziuni provocate de atacul unui animal sălbatic".

Alexandru Bârțoi, şef Salvamont Azuga: "Cred că a dat de bârlogul ursului, s-a speriat că am găsit urme chiar şi la doi metri".

Ionuţ Anghel, prieten cu victima: "El a fost să caute coarne de cerb şi a dat nas în nas cu ursoaica. Fix lângă bârlogul ei".

Deocamdată nu se ştie exact cum s-a întâmplat tragedia. Apariţiile urşilor sunt tot mai dese în ultima vreme în zonă. Acesta este al patrulea atac, în judeţul Prahova, în doar o lună.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet