Ca să se asigure că regula este respectată, autorităţile austriece intenţionează să facă verificări aleatorii de două ori pe săptămână.

Înainte de a-şi începe ziua de lucru, angajaţii acestui magazin de haine trebuie să prezinte certificatul verde. Dar, spre deosebire de clienţi, ei nu mai trebuie să poarte mască de protecţie.

Silke Monetti, Director de vânzări: “Nu au existat discuţii în contradictoriu. Procesul a decurs fără probleme. Această situaţie epidemiologică este epuizantă pentru toată lumea, dar nu ajută cu nimic să te tot plângi că trebuie să arăţi în stânga şi în dreapta certificatul verde.”

Atât autoritatile cât si patronii au dreptul să facă verificări aleatorii si angajaţii trebuie să se asigure că au în permanenţă documentul cu ei. În caz contrar, pot primi o amendă de până la 500 de euro, iar companiile riscă să fie sancţionate cu 3.600 de euro.

Jessica Kreuzberger, angajata: ″Îmi oferă mai multă siguranță. Noi lucrăm foarte mult cu persoane din afara companiei, atât cu clienți, cât şi cu personalul nostru de vânzări. Este important să fii sigur că colegii tăi sunt în siguranță şi, implicit, că toată lumea este în siguranță.”

Dzejna Custic, angajata: “Cred că e ok. Trecem printr-o pandemie periculoasă. Sunt oameni internaţi la terapie intensivă. Nu ştii ce va urma.”

Până pe 14 noiembrie va fi o perioadă de tranziţie, pentru ca toată lumea să se obișnuiască cu noua reglementare. Şoferii de camion vor fi scutiţi să facă dovada certificatului verde, doar dacă nu intră în contact cu alte persoane.

Pe de altă parte, ministrul austriac al Sănătăţii a anunţat că, din 15 noiembrie, persoanele care nu s-au imunizat anti-COVID, vor putea să lucreze doar dacă prezintă un test PCR negativ.

Austria este a doua țară din Europa, după Italia, care introduce obligativitatea cerificatului verde la locul de muncă. Până acum, documentul era deja necesar pentru a intra în restaurante, cinematografe, teatre sau stadioane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și