Confruntată cu o nouă creștere a cazurilor grave de Covid, Republica Cehă pregătește noi măsuri care să limiteze răspândirea virusului.

Una dintre alternative este un regim similar cu cel impus în Austria, care limitează mișcarea și activitățile celor care au refuzat vaccinarea, a declarat Babis într-o conferință de presă televizată după ședința de guvern de luni.

Unii membri ai cabinetului susțin măsuri mai blânde, cum ar fi să nu mai accepte testele antigene pentru evenimente sportive și culturale sau vizite la restaurante.

Începând de luni, Austria plasează în carantină milioane de oameni care nu s-au vaccinat împotriva Covid. Potrivit noilor măsuri, persoanele nevaccinate vor putea ieşi din casă doar pentru anumite activităţi considerate vitale - precum cumpărăturile de produse esenţiale, mersul la serviciu, la şcoală sau la medic. Nevaccinaţii îşi mai pot părăsi locuinţele pentru o scurtă plimbare sau pentru a se vaccina.

Guvernul se va reuni din nou joi pentru a dezbate noi măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului. Ca și în multe țări din Europa, cazurile noi și spitalizările cresc din nou în Republica Cehă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și