„Alocarea acestei sume de bani înseamnă în concret că în anul acesta, respectiv în anul viitor, se vor putea moderniza aproximativ 9 străzi în municipiul nostru, străzi care nu au văzut asfalt niciodată. De când am preluat șefia Comisiei de buget-finanțe, principala preocupare a mea a fost să alocăm cât mai mulți bani pentru drumuri. În ultimii doi ani, din bugetul local am reușit finanțarea modernizării a cinci străzi din municipiul nostru: străzile Rodnei, Avram Iancu, Iuliu Maniu, Mihai Eminescu și Dobrogeanu Gherea. Sperăm ca anul acesta și la începutul anului viitor să putem finanța reabilitarea a cel puțin 12-13 străzi din oraș”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Nicolae Iuga (Pro România).

„Zi de zi ne preocupăm de modernizarea municipiului nostru drag!”, a arătat primarul Vasile Moldovan într-o postare pe Facebook, în care anunța alocarea acestor sume către municipiul Sighetu Marmației prin programul „Anghel Saligny”.

Există însă și consilieri locali nemulțumiți de alocarea acestor sume, acuzând că suma ar fi prea mică, raportat la ce sume au primit alte localități.

Spre exemplu, consilierul local Adriana Curmei (PSD) și-a exprimat nemulțumirea într-o postare pe Facebook, arătând că suma de 20 milioane lei alocată municipiului Sighet este prea mică și că nu sunt cuprinse sume de bani pentru modernizarea și extinderea rețelei de apă-canal. Primarul Vasile Moldovan a acuzat-o pe aceasta că dezinformează, arătând că „cu privire la extinderea rețelei de apă și canal pe raza municipiului nostru societatea Vital, care este concesionara serviciului, a depus un proiect pe P.O.R. (fonduri europene), proiect ce urmează cât de curând să intre la finanțare”.

Totodată, Vasile Moldovan a invitat-o pe Adriana Curmei să părăsească echipa de consilieri, arătând că dezinformează. Menționăm că atât primarul Vasile Moldovan cât și consilierul local Adriana Curmei fac parte din aceeași echipă, cea a PSD.

De câteva luni încoace, consilierul local Adriana Curmei (PSD) pare a fi luat retorica viceprimarului Daniela-Maria Onița-Ivașcu (PNL) și îl atacă pe primarul Vasile Moldovan prin postări publice pe Facebook și în ședințele de Consiliu local.

Vorba consilierului Petru Tomșa: „Prea mulți dintre consilieri vor să fie primari!”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet