Ieri, 29 ianuarie a.c., pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al PF Maramureş au identificat pe o strada din localitatea Sighetu Marmaţiei, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkswagen, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a autoturismului, moment în care şoferul a oprit brusc maşina, a ieşit din ea şi a încercat să fugă de la faţa locului.

Imediat au fost luate măsuri specifice de monitorizare a zonei în vederea reţinerii şi identificării conducătorului auto si in scurt timp acesta a fost identificat in persoana lui Vasile M. de 31 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

În autoturismul abandonat, pe bancheta din spate şi în portbagaj au fost descoperite patru colete voluminoase care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii maşinii împreună cu ţigările la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În continuare, au fost inventariate ţigările, rezultând cantitatea de 2.000 pachete, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană, în valoare de 18.000 lei, ţigări pe care poliţiştii de frontieră le-au ridicat în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul folosit la transportul ţigărilor în valoare de 1.200 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar maramureşeanul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și