Autoturismul a fost blocat în trafic de către autospeciala poliției rutiere la intersecția străzilor Bogdan Vodă cu Lucian Blaga (zona Revoy) din Sighet. Trecându-se la verificarea actelor, șoferul autoturismului a devenit foarte agitat și recalcitrant față de echipajul poliției rutiere, motiv pentru care a fost imobilizat.

Într-adevăr, șoferul autoturismului oprit pentru control, un tânăr pe nume S. D., avea motive serioase pentru care să fie agresiv față de polițiști, întrucât numerele de înmatriculare ale autoturismului par a fi false și urmează a fi verificate asupra validității lor. Mai mult, la verificarea autoturismului, agenții poliției rutiere au descoperit în autoturism mai multe colete voluminoase, care s-au dovedit a fi 24 de baxuri de țigări de contrabandă, de proveniență ucraineană.

În cauză, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliției municipiului Sighet în vederea efectuării de cercetări iar șoferul s-a ales cu două dosare penale: unul pentru contrabandă și unul pentru conducerea unui autovehicul cu numere de înmatriculare false.

Felicitări polițiștilor rutieri pentru vigilența de care au dat dovadă!

ACTUALIZARE: Comunicat IPJ Maramureș:

Poliţiştii sigheteni au depistat pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei un autoturism care transporta 12.000 pachete cu ţigări de contrabandă.

Vineri, 15 iunie, la ora 20.00, aceştia au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 29 de ani din municipiu. În urma controlului asupra autoturismului poliţiştii au găsit cantitatea de 240.000 ţigarete de diferite mărci, netimbrate şi fără documente de provenienţă.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul a fost indisponibilizat, valoarea totală a bunurilor confiscate fiind de 144.000 lei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a conducătorului auto.