Muzeul Satului Maramureșan - Gazda noastră pe 24 iulie va fi imbrăcat în straie de sărbătoare, toate gospodăriile fiind animate de Meșteri Populari, Producatori de produse tradiționale, Ansambluri Populare, muzică și voie bună.
Intrarea în muzeu va fi liberă toată ziua de duminică 24 iulie.
Centrul de creație şi inovație iMMart Moisei va expune spre vânzare ii şi cămăşi cu modele tradiţionale.

Florin Teleptean va aduce la Ziua Bunei Vecinătăți și va expune spre vânzare sticle cu fus, fus cu zurgălăi, lazi de zestre și alte obiecte de artizanat în lemn specifice Țării lemnului, așa cum mai este supranumit Maramureșul. Maramures Art

De jumătate de secol sculptează, pictează ṣi scrie epitafuri pe crucile atât de apreciate în lumea întreagă, împlinind vorba învăṭătorului său, Ioan Stan Pătraṣ iar Duminica pe 24 iulie Dumitru Pop Tincu va fi prezent în Muzeul Satului Maramureșan la Ziua Bunei Vecinătăți unde va împărtăși cu vizitatorii arta și tradiția satului său, Săpânța.

Multe alte surprize vor fi dezvăluite în ziua de Duminică 24 iulie la Muzeul Satului Maramureșan din Sighetu Marmației.

Toate gospodăriile din Muzeu își așteaptă musafirii începând cu ora 10:00 și își vor închide porțile abia la ora 18:00

Scopul evenimentului este, pe de o parte, promovarea județului nostru, atragerea de turiști în zonă, precum și strângerea relațiilor între primarii din stânga și dreapta Tisei, în vederea promovării unor proiecte transfrontaliere.

Sărbătoarea va începe la ora 11 pe podul de peste Tisa, unde oficialitățile române și ucrainene se vor întâlni și vor fi servite cu pâine și sare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet