Un cetăţean român este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, un autoturism în valoare de 33.000 lei a fost indisponibilizat, iar în continuare se fac cercetări în vederea documentării activităţilor infracţionale.

Ieri, 23 ianuarie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 7.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic, pe DN 18, un autoturism, marca Volkswagen T4, înmatriculată în Maramureş, condusă de cetăţeanul român Vasile B., de 56 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

Pe timpul controlului, polițiștii au descoperit în uşa dreapta şi peretele lateral stânga ale autoturismului, mai multe pachete cu ţigări, de diferite mărci. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu autoturismul în cauză la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor. În urma efectuării unui control amănunţit asupra vehiculului, a fost descoperită, în uşa dreapta şi peretele lateral stânga ale autoturismului, cantitatea de 957 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 8.600 lei. În continuarea cercetărilor, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul marca Volkswagen, în valoare de 33.000 lei, folosit pentru transportul tutunului a fost indisponibilizat la sediul sectorului.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

* De asemenea, pe timpul desfăşurării unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit abandonate, în apropierea frontierei de stat, 9.000 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci. Ţigările în valoare de peste 81.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet