La data de 11 martie a.c., politistii sigheteni au fost sesizati ca, între orele 09.00 — 19.00, profitând de faptul ca usa de la locuinta nu a fost închisa cu cheia, persoane necunoscute au patruns în interior si au sustras un laptop.

În urma cercetarilor efectuate de politisti a fost identificat un minor de 17 ani din localitate, banuit de comiterea furtului.

Laptopul a fost recuperat si restituit proprietarului iar cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de furt.

Recomandari pentru siguranta locuintei

Daca ati pierdut una dintre cheile de la usa de acces în locuinta înlocuiti imediat încuietoarea. Acest lucru este recomandat si în cazul unui schimb de locuinta;

Chiar si atunci când sunteti acasa asigurati cu cheia usa de acces în locuinta;

Aveti în vedere faptul ca iluminarea corespunzatoare în jurul locuintei sporeste siguranta acesteia;

Când sunteti în locuinta si suna cineva la usa, înainte de a deschide, uitati-va pe vizor si verificati daca va este cunoscuta persoana;

Nu permiteti accesul în locuinta persoanelor care vând ori cumpara diverse produse;

Nu faceti publica plecarea dumneavoastra de la domiciliu;

Acestea sunt doar câteva dintre principalele masuri de prevenire care necesita un efort minim dar au o eficienta mare. Daca sesizati o spargere, anuntati imediat politia si nu patrundeti într-o locuinta a carei usa a fost sparta sau fortata.

Citește și

Comentarii