Promovarea acestei campanii a fost făcută din poartă în poartă, împărțind flyere și vorbind direct cu oamenii, membrii Asociației venind cu ambulanța în zonă. Chiar dacă oamenii au fost reticenți la început, până la urmă au acceptat ca patrupedele lor să fie sterilizate, în ideea de a nu mai arunca puii, căței sau pisicuțe, în apă pentru a scăpa de ei.

În cadrul campaniei s-au sterilizat șase câini (patru femele și doi masculi) și cinci pisici femele.

„Vă rog să faceți un calcul simplu: prima cățea adusă la sterilizat fătase anterior șapte pui, a doua unusprezece, a treia cinci și a patra șase pui. Un total de 29 de noi câini apăruți pe străzi sau 29 de pui omorâți. Sterilizarea este o metodă ce poate salva viața multor animale. Este singura metodă de a micșora numărul câinilor aflați pe străzile orașului”, au declarat membrii Asociației `Suntem Vocea Lor` pentru Sighet 247.

Totodată, Asociația solicită sprijinul autorităților locale din Sighet pentru a putea continua aceste acțiuni și în a convinge cetățenii să își aducă patrupedele la sterilizat și înregistrat.

Membrii Asociației au dorit să mulțumească doctorilor veterinari Vancea Laurențiu și Vancea Ioan și tehnicianului Lumei Mișu pentru implicarea în cadrul campaniei. Totodată Asociația mai dorește să mulțumească părintelui din Parohie pentru suportul său și pentru implicare!

Campania de sterilizare s-a derulat și cu ajutorul doamnelor Bine Cero, Bea Sauder și a Melisei, membre ale Asociației People 4 Pets.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și