„Copiii pe scenă” - Sighet 2014 este un proiect desfăşurat de Asociaţia Teatrul Vienez de Copii în parteneriat cu Asociaţia Rotaract.

Povestea este una simplă: copiii participă la un curs de teatru de şapte luni căruia anul acesta i s-au mai adăugat două tabere de vară de câte o săptămână (iunie, august), iar la sfârşitul acestor luni de muncă echipa vine în faţa unui public variat cu o piesă de teatru jucată de copii. Cursul de teatru este coordonat de Maria Roman, profesor de Limba si literatura Română şi membru Rotaract Sighet, sub îndrumarea lui Şerban Borda, actor al Teatrului “Regina Maria” din Oradea, cel care semnează regia spectacolului “Visul unei nopţi de vară” de William Shalespeare. Partea organizatorică a proiectului i-a revenit anul acesta Alinei Banenschi, membru Rotaract, sub îndrumarea Sabinei Topală - Ardelean, reprezentantul asociaţiei Teatrul Vienez de Copii. Copiii au vârstele cuprinse între 6 şi 18 ani şi lucrează împreună în echipă, lecţia cea mai valoroasă fiind, că toţi avem întotdeauna ceva de învăţat de la cei din jur, chiar şi de la cei mai mici decât noi. Copiii mai mari învaţă de la cei mici ce înseamnă să fi dezinvolt şi că uneori trebuie să ai răbdare în relaţiile cu ceilalţi, iar cei mici învaţă din experienţa celor mai mari. Important este că toţi învaţă să lucreze împreună cu ceilalţi pentru a atinge un scop comun.

Exerciţiile folosite în lucrul cu copiii au la bază joaca şi jocurile copilăriei, cele care ne dezvoltă simţul ritmului, articularea şi vorbirea clară, postura, gândirea logică, bazându-se pe percepţiile senzoriale (cele care ne ajută să descoperim şi să cunoaştem mediul înconjurător) şi pe trăirea şi interiorizarea emoţiilor. Joaca îi pregăteşte pentru jocul de teatru pe o scenă, cu costume, decor, lumini, muzică, afiş, invitaţii, bilete şi multe, multe aplauze, căci jocul lor e unul serios.

Anul acesta jocul de teatru clădit prin joacă ne duce către un vis, “Visul unei nopţi de vară” – o poveste cu spiriduşi, zâne, iubiţi, actori amatori şi multe încurcături hazlii.
Vă aşteptam în 10, 11, 12 octombrie la ora 18:00 la Palatul Culturii Sighet la spectacolele noastre să visăm împreună cu ajutorul micilor actori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și