La slujba de binecuvântare au participat Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filntropic şi misionar, Pr. Dr. Bagdan Gavra, consilier onorific al Sectorului social-filantropic, Pr. Vasile Aurel Pop, protopop de Sighet, alţi preoţi din Sightu Marmaţiei.

Au fost prezenţi proiectanţii, dirigintele de şantier, consultanţii, reprezentanţii firmei de execuţie şi toţi cei implicaţi în iniţierea şi implementarea acestui proiect.

​„Este un proiect la care Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului a început să lucreze în urmă cu trei ani, doi ani durând partea de evaluare, ne-a declarat Pr. Dr. Bogdan Gavra. A fost aprobat spre finanţare în luna noiembrie 2017 şi de atunci au fost îndeplinite procedurile de realizare a proiectului tehnic de reabilitare şi licitaţia privind selecţia firmei care va executa lucrarea de reabilitare. Execuţia lucrărilor va dura 23 de luni. Practic, dorim să fie cel mai important edificiu din întreaga Patriarhie Română, în care nu mai există un proiect de reabilitare a unui edificiu cultural de o asemenea anvergură. Palatul va fi destinat activităţilor culturale ce se vor desfăşura în Sighetu Marmaţiei”, a precizat părintele consilier.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și