Potrivit unor surse ale Sighet 247, alți locuitori din zonă au sunat la 112 şi la fața locului a sosit inițial un echipaj de Poliție. Scandalul s-a extins și au existat deja mai mult decât doi protagoniști implicați. Scandalagiii nu au băgat în seamă echipajul de Poliție, unul dintre aceștia chiar încercând să îl lovească peste față pe unul dintre polițiștii prezenți.

Ca urmare a celor petrecute, au fost trimise în zonă mai multe echipaje de poliție, inclusiv mascații, care au restabilit ordinea publică.

Cum niciunul dintre cei implicați nu a depus plângere, polițiștii au aplicat, pentru început, trei sancțiuni contravenționale pe Legea 61/1991 republicată pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. Încă nu este clar dacă în acest caz Poliția va deschide și dosare penale pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, respectiv pentru încăierare.

ACTUALIZARE IPJ MARAMUREȘ:

În urma apariției în mediul on-line a articolului cu titlul: "SIGHET - Bătaie cu furci între vecini în cartierul Iapa în miez de noapte. A fost necesară intervenția mascaților pentru a restabili ordinea publică", Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș este abilitat să comunice următoarele:

Aseară, 20 noiembrie, la ora 19.55, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat de 46 de ani din municipiu cu privire la faptul că pe strada Iapa are loc un scandal.

Deplasați la fața locului, polițiștii din Sighetu Marmației au identificat apelantul și alți trei bărbați cu vârste cuprinse între 31 si 48 de ani, și au constatat faptul că pe fondul unor neînțelegeri, unul dintre aceștia a distrus parbrizul unui autoturism.

Persoanele implicate în altercație au fost imobilizate și conduse la sediul Poliției Municipiului Sighetu Marmației.

În cauză, polițiștii au aplicat trei sancțiuni contravenționale conform Legii 61 din 1991 pentru provocare, respectiv participare la scandal și pentru împiedicarea sub orice formă a organului de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori a altui organ de stat de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și