Despre acest proiect s-a vorbit la Prefectura Maramureş în cadrul întâlnirii Grupului de lucru mixt pentru romi, cei prezenţi aflând de la reprezentanţii Primăriei Sighet că de pe urma acestui proiect vor beneficia câteva sute de persoane, jumătate dintre acestea obligatoriu trebuind să fie romi.

Proiectul are o durată de trei ani, urmând a fi finalizat până în septembrie 2020. „Proiectul a venit pentru a sprijini comunitatea marginalizată pe baza unui studiu făcut, iar zona vizată de noi este cea din Cuza-Vodă. Este un proiect vast, care cuprinde multe domenii, inclusiv de creştere a condiţiilor de locuit. Din păcate, fiind un proiect pe resursă umană, infrastructura are doar un mic procent. Încercăm să intervenim pe 110 garsoniere, să le reabilităm termic. Grupul ţintă este de 550 persoane.

Pornim de la copii, tineri, adulţi şi vârstnici. Jumătate din aceste 550 de persoane trebuie să fie de etnie rromă şi minim 50% de gen feminin. Apoi, 280 de adulţi la finalul proiectului vor trebui să fie apţi de muncă, să aibă o formare profesională şi eventual o angajare. 200 de copii vor beneficia de măsuri educaţionale, afterschool, pachete didactice, subvenţii etc”, a spus Anca Câmpean de la Primăria Sighet.

Reprezentanţii Primăriei Sighet au precizat că prin acest proiect se încearcă acoperirea tuturor nevoilor pentru comunitatea rromă. În acest moment, sunt recrutate pentru acest proiect 150 de persoane, dar “stăm foarte prost cu semnarea contractelor şi cu dosarele lor. În primul rând că nu au acte de identitate şi trebuie puse la punct, iar aceste lucruri se vor face tot în cadrul acestui proiect”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet