În ședința de miercuri, 22 mai a.c., aleșii locali au votat bugetul, însă cu amendamentul propus de opoziție, ce viza alocarea a 200.000 lei pentru două obiective: 100.000 lei pentru lucrări de renovare la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului municipal Sighet și 100.000 lei pentru reabilitarea străzii Lazu Șesului.

În schimb, amendamentul propus de UNPR, ce viza relocarea banilor de la un studiu de fezabilitate efectuat la Creșa „Sfânta Elena” către Spitalul municipal Sighet pentru deschiderea unei secții de îngrijiri paleative, în valoare de 74.000 de lei, nu a fost acceptat de către consilierii PSD și UDMR.

Au mai fost aprobate anumite suplimentări ale bugetului local, ce vizează dotarea cu aparatură a unor secții din Spitalul municipal Sighet. Acest amendament este, însă, doar o chestiune de procedură. Mai mult decât atât, au mai avut loc unele modificări față de proiectul inițial, în sensul în care s-au luat sume de la unele investiții și s-au alocat către altele.

Au rămas prioritare investițiile prin PNDL, care vizează reabilitarea unor instituții de învățământ din Sighetu Marmației. Aici, municipalitatea trebuie să aloce confinanțări. Mai trebuie spus că, în prezent, valoarea totală a bugetului este în valoare de 162.236.000 lei, însă, mereu, de-a lungul unui an, au loc rectificări.

Bugetul a fost aprobat cu unanimitatea voturilor consilierilor prezenți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet