Procurorii și polițiștii maramureșeni audiază martori, strâng probe, verifică documente și îl caută pe puștiul de 18 ani dispărut care ar părea să fie proprietarul animalului ce face parte dintr-o rasă considerată agresivă.

În tot acest timp, patrupedul ucigaș este închis într-un adăpost al primăriei unde așteaptă să fie expertizat criminalistic pentru a se stabili și științific că el l-a ucis pe bietul copil, scrie Libertatea.

În acest moment, cercetările nu se îndreaptă asupra unei persoane, ci se fac in REM pentru infracțiunea de omor din culpă.

Toți cei din familia lovită de tragedie sunt audiați, investigatorii caută documente care să ateste starea de sănătatea a animalului dar și cum a fost el adus în România dintr-o țară europeană.

”Se pare că există niște documente care demonstrează vaccinurile făcute, dar și niște acte de introducere în țară, în mod legal, a animalului. Legat de acele momente în care câinele s-a năpustit asupra copilașului se fac încă cercetări pentru a se stabili cine se face vinovat. Asta pentru că vorbim de un animal care face parte dintr-o rasă periculoasă care nu era legat și nu avea botniță. Familia spune că niciodată animalul nu a dat semne de nervozitate care să-i pună pe gânduri și cu toate acestea…”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Câinelui ucigaș i se vor recolta din gură, de pe bot și de pe corp probe pentru testele ADN

Ca parte a procedurilor judiciare, animalul a fost închis într-un adăpost al primăriei, loc unde așteaptă vizita…criminaliștilor maramureșeni. Înainte de a se lua o decizie în privința eutanasierii lui, câinele-asasin va fi supus mai multor expertize.

”Specialiștii vor preleva tot felul de urme de pe blană, de pe unghii și, mai ales, de pe dantura, din gura și de pe botul câinelui. Se va face ADN-ul tuturor probelor pentru a putea fi comparate între ele, dar și cu cele ale copilului și ale animalului. Trebuie să demonstrăm și științific faptul că el este animalul care l-a ucis pe copilaș. Abia după ce rezultatele analizelor de laborator vor confirma că sângele de pe el este al copilului se va lua o decizie în privința eutanasierii acestuia. Oricum, până atunci, câinele va rămâne în custodia celor de la adăpostul primăriei”, au adăugat sursele citate.

Micuțul Luca a fost practic sfâșiat de animalul de companie al unchiului său. Medicii au stabilit că patrupedul a sărit direct la gâtul copilașului, i-a rupt jugulara și aproape că i-a smuls traheea. Tragedia s-a întâmplat luni în curtea unei familii din Sighetu Marmației, județul Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și