Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei se confruntă cu o reală criză de sânge ajungându-se de cele mai multe ori la situaţia în care personalul medical să folosească stocul de urgenţă aceasta însemnând ca următorul pacient care are nevoie de o transfuzie de urgenţă să nu mai poată fi transfuzat urmând ca viaţa lui să fie pusă în pericol. Un astfel de caz s-a petrecut săptămâna trecută la un pacinet de 45 de ani care a fost la un pas să-şi piardă viaţa din două motive: starea gravă de sănătate şi lipsa de sânge A2 negativ.

În cadrul spitalului o mare problemă în ceea ce priveşte donarea de sânge o constituie grupa de sânge A2 negativ, 01 pozitiv şi nu numai.

Conform numărului de investigaţii de la începutului anului până în prezent secţia ATI din cadrul Spitalului Municipal Sighet a avut un minim de 13, 8 litri sânge transfuzaţi în luna a VII-a şi un maxim de 25,5 litri transfuzaţi în luna a IV-a.

Dacă la o singură donare se recoltează 450 ml de sânge oare de câţi donatori am avea nevoie ca să acoperim necesarul lunar pentru bolnavii internaţi?

Conducerea spitalului lansează un apel către toţi locuitorii Municipiului Sighetu Marmaţiei şi localităţile limitrofe care pot dona sânge să se alăture acestei campanii ca împreună să salvăm vieţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și