Avand in vedere ca, in aceasta perioada, sistemul sanitar se confrunta cu o acuta lipsa de sange, in ultimele luni prezentandu-se la centrele de transfuzii 20-25% mai putini donatori fata de media obisnuita, situatie ce ar putea duce la deterioarea starii de sanatate a pacientului, sau mai grav, chiar la pierderi omenesti. Conducerea Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei aduce la cunostinta ca in data de 26.11.2015, intre orele 09.00-11.00 in incinta Ambulatorului Integrat, organizeaza in colaborare cu Centrul de transfuzii Baia Mare, o noua campanie de donare de sange.

Un om sanatos are mii de dorinte, insa cel bolnav are una singura: aceea de a se face bine. Si noi am fost bolnavi la randul nostru si stim cat de greu a fost, de aceea principalul obiectiv este de a-i ajuta pe oameni.

Tragedia din Clubul Colectiv, Bucuresti, incendiul devastataor care a luat zeci de vieti tinere, ar trebui sa ne uneasca si sa constientizam ca fiecare din noi ar trebui sa doneze macar odata in viata sange, deoarece acest lucru reprezinta o datorie civica. Nu se stie niciodata cand si noi ne putem afla in situatii limita si putem avea nevoie de sange, de aceea astfel de tragedii nu trebuie sa reprezinte singurele ocazii cand se fac donatii.

Donatorii sunt speranta- pentru cei a caror viata atarna de un fir de ata. Sta in puterrea noastra sa ii ajutam pe pacientii care se zbat intre viata si moarte internati in spitalele din judetul nostru.

Pentru cei care doresc sa doneze sange, acestia se pot adresa, zilnic in intervalul ora 8.00-15.30 la tel. 0262 311541, int. 120, sau pe pagina de facebook a Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei.

Citește și

Comentarii