În partea nordică a cartierului Iapa, mormane de gunoaie și fel și fel de resturi menajere oferă un trist tablou. Oameni certați cu bunul simț aruncă fără nicio reținere gunoaiele peste tot.

“Am un terenîn zonă. Nu o dată am curățat gunoaiele aruncate de localnici. M-am săturat să tot fac acest lucru. La scurt timp, vin și aruncă alte gunoaie. Nu știu ce să mă mai fac cu acești oameni nesimțiți. Poate autoritățile vor interveni și vor lua măsuri pentru a se stopa aceste apucături”, a spus Ioan Pop.

“Sunt pasionat de drumeții. Este o zonă foarte frumosă și pe aici este traseul turistic ce duce spre Agriș și Țiganu. Vin adesea pe-aici și rămân șocat de ceea ce se întâmplă. Vin oamenii cu autoturismele de teren, tractoare și aruncă gunoiul. Când am încercat să le atrag atenția că nu fac bine aruncând gunoaiele în zonă au devenit violenți și mi-au spus să-mi văd eu de treabă. Este păcat că o zonă atât de pitorească a ajuns o rampă de gunoi”, a spus Marian Vasile.

“Este o atitudine aberantă manifestată de localnici. Nu-și dau seama că gunoaiele aruncate pot infecta cursul de apă din zonă, pânza freatică și fântânile. Zona ar trebui curățată în mod serios, cu utilaje și camioane. Trebuie ca oamenii să conștientizeze faptul că își fac singur rău și că este în interesul lor să păstreze zona curată. Trebuie găsite soluții de colectare și preluare a gunoaielor într-un mod eficient, care să nu afecteze mediul înconjurător”, a spus Peter Lengyel, biolog.

Până situația își va găsi o rezolvare, gunoaiele continuă să fie aruncate în zonă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și