Dacă analizăm fiecare instituție / serviciu din cadrul Primăriei / subordonate Consiliului local, situația se prezintă astfel:

1) Aparatul de specialitate al Primarului cuprinde în organigramă un număr de 58 de angajați + 2 angajați ai Centrului Național de Informare turistică, iar fondul total de salarii pentru anul 2021 este în sumă de 5,25 milioane lei.

2) Direcția Venituri cuprinde în organigramă un număr de 25 de angajați, iar fondul total de salarii pentru anul 2021 este în sumă de 1,85 milioane lei.

3) Clubul Sportiv Municipal (CSM) cuprinde în organigramă un număr de 3 angajați, iar fondul total de salarii pentru anul 2021 este în sumă de 165 mii lei.

4) SPG Urbana cuprinde în organigramă un număr de 93 de angajați, iar fondul total de salarii pentru anul 2021 este în sumă de 5,2 milioane lei. Chiar dacă la SPG Urbana figurează cu 35 de angajați în plus față de Aparatul de specialitate al Primarului, putem observa că fondul de salarii este chiar mai mic decât în cazul Aparatului de specialitate.

5) Centrul Cultural cuprinde în organigramă un număr de 35 de angajați, iar fondul total de salarii pentru anul 2021 este în sumă de 2,32 milioane lei.

6) Muzeul Maramureșan cuprinde în organigramă un număr de 44 de angajați, iar fondul total de salarii pentru anul 2021 este în sumă de 2,65 milioane lei.

7) SPC Evidența populației cuprinde în organigramă un număr de 9 angajați, iar fondul total de salarii pentru anul 2021 este în sumă de 785 mii lei.

8) SPC Poliția locală cuprinde în organigramă un număr de 36 de angajați, iar fondul total de salarii pentru anul 2021 este în sumă de 2,85 milioane lei. La aceste venituri salariale pentru Poliția locală se mai alocă lunar suma de aproximativ 1.100 lei / persoană cu titlu de normă de hrană.

9) SPC Direcția de Asistență (DAS) cuprinde în organigramă un număr de 277 angajați, iar fondul total de salarii pentru anul 2021 este în sumă de 12,93 milioane lei. Aici intră și asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav. Cea mai mare parte a fondului de salarii pentru aceștia sunt asigurați prin bugetul național, prin Ministerul Muncii și Solidarității.

10) Spitalul municipal Sighet cuprinde în organigramă un număr de 1.352 de angajați, iar fondul total de salarii pentru anul 2021 este în sumă de 105 milioane lei. Întreg fondul de salarii pentru angajații spitalului sunt asigurați de către Ministerul Sănătății, prin Casa de Asigurări Sociale de Sănătate.

Dacă este să totalizăm, rezultă un număr maxim de angajați cuprinși în organigrama actuală de 1.934 persoane. În realitate, numărul de angajați este mai redus, multe posturi fiind vacante (neocupate). Fondul total de salarii alocat prin bugetul local (inclusiv virări de credite din bugetul național) este în sumă de 139 milioane lei. La veniturile salariale, se mai adaugă pentru fiecare angajat norma de hrană și, în anumite cazuri, alte premii / sporuri / beneficii care nu intră în calculul salarial.

Din păcate, pentru a calcula salariul mediu brut lunar pentru fiecare instituție / serviciu în parte am avea nevoie de numărul total de posturi ocupate (trebuie excluse posturile vacante), date pe care nu le deținem la acest moment.

SIGHET - Cât cheltuim din bugetul local cu salariile? Mult prea mult, raportat la bugetul localității

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet