Unul dintre lucrătorii vamali a observat că G.S. avea asupra sa o sacoşă din material textil şi a decis să facă un control fizic asupra acesteia. În sacoşă, vameşul a observat două cutii de cartoane de tipul celor folosite la ambalarea tampoanelor igienice şi a telefoanelor mobile, înfăşurate cu bandă adezivă transparentă şi care prezentau o greutate mult superioară conţinutului înscris pe acestea. Întrebată fiind ce se află în cutiile respective, G.S. nu a răspuns, devenind agitată şi având un comportament specific persoanelor panicate.

La un semn făcut de soţ, G.S. a încercat să se sustragă controlului vamal, trecând bariera aflată la capătul arterei de ieşire din ţară spre Ucraina. Lucrătorul vamal a solicitat sprijin din partea poliţistului de frontieră şi cei doi au reuşit să o reţină pe G.S. În urma verificării celor două cutii, s-a constatat că acestea conţin 322 cartuşe cu glonţ, de calibrul 7,62mm.

„Din raportul de constatare criminalistică, rezultă că cele 322 de cartuşe au fost în stare de funcţionare şi reprezintă muniţie militară destinată armelor de calibru 7,62 mm confecţionate indubitabil. Cei doi soţi nu au furnizat niciun indiciu privitor la provenienţa muniţiei, declarând că ar fi găsit cele două cutii lângă o pubelă, pe o stradă din apropierea punctului de trecere a frontierei, şi le-ar fi introdus în sacoşă fără să cunoască conţinutul acestora. Având în vedere toate acestea, H.V. şi G.S au fost trimişi în judecată pentru infracţiunile de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă”,a declarat Ioan Ardelean, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!