Astfel, în jurul orei 19.30, polițiștii de frontieră au identificat pe un drum neamenajat care face legătura între localităţile Petrova şi Strâmtura, jud. Maramureș, un autoturism marca Ford, înmatriculat în România, despre care aveau suspiciuni că ar fi folosit la transportul ţigărilor de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au oprit autovehiculul în cauză, la volanul căruia se afla Dumitru B. de 34 ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

Pe timpul controlului, lucrătorii noștri au observat în autoturism mai multe colete ambalate în folie de culoare neagră care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În apropierea autoturismului au fost identificate alte două persoane, cetăţenii români, Florina M., de 18 ani şi Ioan B., de 24 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Maramureş, care aveau rolul de a supraveghea zona pe timpul desfăşurării activităţii infracţionale.

La cercetări, a mai fost identificat ca fiind implicat în activitatea infracţională, un autoturism marca Volkswagen condus de cetățeanul român Ionuţ O., de 32 de ani, domiciliat tot pe raza jud. Maramureş, care avea rolul de antemergător pentru transportul de ţigări.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii celor patru cetăţeni români împreună cu autoturismele la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite în autoturismul marca Ford s-a constatat că acestea conţin 4.000 pachete ţigări, mărcile Marble şi Marvel, în valoare de 36.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, pe timpul unor misiuni desfăşurate la frontiera de stat, în ultimele 24 de ore, polițiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Valea Vişeului şi Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 5.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 54.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate în activitatea infracţională şi documentarea întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și