“În exercitarea funcției de șef birou în cadrul Centrului Local Sighetu Marmației APIA, Liliana Cristina Țiple a aprobat 24 liste de plăți, semnând la rubrica <<șef CL Sighetu Marmației>> sumele calculate și stabilite pentru soțul și tatăl acesteia. De asemenea, persoana evaluată s-a implicat în procesul de aprobare a 31 cereri de finanţare depuse de soțul și tatăl acesteia”, se precizează într-un comunicat remis presei de Agenția Națională de Integritate.

Liliana Cristina Țiple a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare. Liliana Cristina Țiple și-a exercitat dreptul la apărare și a transmis Agenției Naționale de Integritate un punct de vedere scris.

„Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”, precizează ANI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet