Cazul Sighetului este poate unul mai special, în sensul că în municipiu există peste 25 de unități de învățământ, iar sumele necesare pentru decontarea navetei sunt semnificative. La nivel de municipiu Sighet, există mari întârzieri cu plata navetei către profesori, contravaloarea acesteia nefiind achitată de către Primărie de câteva luni bune.

De vină pentru această situație se face administrația locală, care nu a prevăzut suficiente fonduri în buget, plata navetei fiind blocată în acest moment. O explicație de-a dreptul șocantă în legătură cu situația creată a venit din partea consilierului local PNL, Liliana Vârsta, care este totodată și educator la o grădiniță din municipiu.

Fiind întrebată prin intermediul FaceBOOK-ului de către senatorul PSD Liviu Marian Pop de ce în Sighet nu se plătește dascălilor naveta, consiliera educator a venit cu un răspuns halucinant: dânsa nu este de acord cu plata navetei către dascăli din bugetul local al Sighetului, considerând că legea este una proastă. Ba mai mult, dânsa declară că „în calitate de consilier trebuie să mă asigur că taxele pe care le plătesc sighetenii sunt cheltuite în interesul lor. Iar eu aici nu nu văd interesul sighetenilor!”.

Trecem peste faptul că postările d-nei `Educator` sunt pline de greșeli gramaticale. Concluzia dânsei este cea care frapează: `Educația nu este de interes pentru sigheteni`. Poate este de interes pentru sigheteni, în viziunea d-na consilier, să se plătească bani din bugetul local către avocați împotriva legii sau să dispară bani cu ajutorul parcometrelor și a altor furăciuni care s-au practicat în Sighet, dacă e să credem ce spun DNA, Curtea de Conturi și alte autorități care îi anchetează penal pe cei care astăzi conduc municipiul.

D-na consilier-educator, mai bine ați sta pe FaceBOOK și să scrieți povești de noapte bună decât să vă pronunțați în chestiuni în care se pare că nu vă pricepeți. Dacă legea prevede că plata acestor sume se face de la bugetul local, Dvs., în calitate de consilier local, aveți obligația de a asigura aplicarea legii de către executivul din Primărie.

Totuși, rămâne o întrebare: Oare dacă s-ar fi furat mai puțin de la bugetul local de către șleahta mafiotă ce a pus mâna pe municipiul Sighet, nu ar fi existat bani și pentru naveta dascălilor, renovarea școlilor, reabilitarea de drumuri etc?

Citește și

loading...