Ieri, 2 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră au descoperit pe raza localităţii de frontieră Bârsana, jud. Maramureş, un autoturism parcat în faţa unui imobil, în care se vedeau mai multe colete cu ţigări.

Lângă autoturism a fost depistată o persoană de sex masculin care la observarea echipajului poliţiei de frontieră a încercat să fugă, fiind însă reţinută de către lucrătorii noştri şi identificată ca fiind cetăţeanul român Dănuţ I., în vârstă de 23 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

Persoana în cauză, împreună cu maşina cu ţigări, a fost dusă la sediul serviciului teritorial în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma inventarierii coletelor descoperite în autoturism, a rezultat cantitatea de 3.980 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 36.000 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

De asemenea, autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 1 octombrie a.c., un echipaj mobil din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei a oprit pentru control un autoturism marca Opel, care se deplasa spre localitatea Sighetu Marmaţiei şi în care se aflau patru persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 38 de ani, domiciliate pe raza judeţului Maramureş.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra persoanelor în cauză, fiind astfel descoperite, ascunse pe corpul acestora, lipite cu bandă adezivă, 426 de pachete cu ţigări în valoare de 4.600 lei, pe care acestea intenţionau să le comercializeze pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet