Aseară, la ora 20.24, un sighetean în vârstă de 48 de ani a condus un moped pe strada Corbului din municipiu. În dreptul unui imobil, a pierdut controlul mopedului şi a intrat în gardul împrejmuitor.

Impactul s-a soldat cu rănirea uşoară a bărbatului care a refuzat să fie transportat la spital. Totodată, el a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că sigheteanul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi refuz de recoltare probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Conform prevederilor legale, motocicliştii şi mopediştii sunt obligaţi:

• să conducă motocicleta sau mopedul doar dacă posedă permis de conducere
• să conducă vehiculele cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile şi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire;
• să poarte în timpul mersului, pe drumurile publice, căşti de protecţie omologate;
• să-şi asigure permanent un spaţiu suficient de frânare, să nu facă "slalom" printre autovehiculele aflate în mişcare şi să depăşească viteza legală de deplasare.

Pentru evitarea accidentelor, conducătorii auto trebuie:

• să fie atenţi la schimbarea direcţiei de mers pentru că oricând poate apărea din faţă ori din spate un motociclist sau un mopedist;
• la plecarea de pe loc, să se asigure că nu pun în pericol siguranţa deplasării unui motociclist sau mopedist, iar atunci când sunt depăşiţi, să nu mărească viteza de deplasare/rulare şi să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet